11 серпня 2014 р.

Консультація з розробки фандрейзингового плану

Вітаємо! Розпочинаємо консультацію щодо розробки фандрейзингового плану. Вибачаємося за певну затримку в початку. Це пов'язано з певними технічними моментами. Проте тривалість у нас буде можливість подовжити. Порядок консультації такий: просимо виставляти запитання, на які ми надаватимемо відповіді одразу у гілці цього допису.

9 коментарів:

  1. Доброго дня! Питання такого плану: фінансову частину потрібно детально прописувати чи можна оперувати округленими цифрами? Наскільки потрібно у % дотримуватись того плану, що був виданий на тренінгу у місті Пречин?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зазвичай в планах подібного характеру точність сум до копійок не береться. Тобто треба округлювати до цілої гривні. Це не принципово. Відносно формату плану. Організація може притримуватися шаблону, наданого під час тренінгу в Перечині, проте, якщо вважає за потрібне, то може його змінювати, або використовувати інший

      Видалити
  2. Надіслати план слід до 16.08.2014 року включно чи 15 числа останій строк?

    ВідповістиВидалити
  3. Важливо при складанні фандрейзингового плану враховувати стратегічний план. Це саме два плани, які мають йти в нерозривному зв'язку. Крім того, важливо враховувати вимоги українського законодавства. Так, благодійні організації можуть використовувати на власне утримання лише 20% від зібраної суми коштів. Для громадських об'єднань таких обмежень не існує. Але в той же час треба також мати чітку відповідь на питання, а скільки коштів потребує така організація на власне існування, а не лише програму діяльність.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Удачі! Пам'ятайте, план має бути зручним для вас і головне - він має надавати такі показники, які потім можна буде моніторити та оцінювати

      Видалити
  4. Оскільки не всі можуть залишати допис в цьому блозі без створення профілю в Гуглі, то переносимо частину питань з Фейсбуку сюди і звичайно з відповідями. Отже, питання таке: ЩО МАЄ БУТИ В ОПИСОВІЙ ЧАСТИНІ ПЛАНУ?" Відповідь: В описовій частині треба подати коротку інформацію про місію та стратегічні напрямки діяльності. Не зайвим буде опис-аналіз оточення організації в контексті потенційних можливостей для залучення фінансування: можливості держави, бізнесу, донорської спільноти. Також варто подати опис "фінансового здоров'я" організації за сотанні три роки. Не зайвим буде SWOT-аналіз Окремим розділом може бути опис фандрейзингових стратегій, які обрала організація та коротко опис методів її реалізації. План має дати уявлення на що орієнтується організація: на диверсифікацію, чи посилення залучення від органів влади, чи ставка робиться на соціальне підприємництво тощо.

    ВідповістиВидалити